miercuri, 31 august 2011

Life is brutal :-) pentru cunoscatori

Scena 1. Flash Mob in fata Palatului Cotroceni. Multime.
The Professional si Le Professionnel stau de vorba. Presedintele sta si el de vorba. De fapt, toata lumea sta de vorba. Asa e in tara asta, cand n-ai ce face stai de vorba. Si cand ai ce face. Undeva, mai departe in planul II, Ersatz (inlocuitorul official al lui Der Profi) priveste usor dezabuzat. Le Professionel catre The Proffesional, zambind condescendent:
             -Ce deconcertat pare Ersatz, asta! Il doare-n pix... N-are nicio treaba (Cititorul e indemnat sa citeasca-d-aia e cititor- printre randuri) 
             -Stai linistit, Ersatz si Der Profi sunt Zen de felul lor, Allah are grija de ei, noi ne agitam iar ei vin si PAC!-o poza...POZA! Le professionnel stie asta si se hotareste sa-l supravegheze mai atent pe Ersatz care
se apropie linistit, usor leganat de cand cara in piciorul stang o cota din rezerva de titan a Romaniei. Sau in piciorul drept. Simte ca e subiect de conversatie.
             Le Professionnel: "Ersatz, l-ai "tras" pe Base'?"  "Care Base'?"  "Presedintele, boule!" ii adreseaza Le Professionnel o mustrare paterna, binemeritata dealtfel. "Ce Presedinte, ma? Unde?" incearca un zambet Ersatz, crezand probabil ca e o gluma prezenta Presedintelui in multimea agitata. Prezenta Presedintelui e o gluma dar in acelasi timp e si materiala asa ca dupa ce se convinge organoleptic, Ersatz se apropie de el si declanseaza: pac-pac. Le Professionel rade catre The Professional: "Haaaaaaaa... Ersatz...vezi, nu e ca Der Profi" (plecat temporar din tara si pe care Ersatz il inlocuieste, tot temporar). Scena se incheie cu participantii plecand multumiti spre casele sau palatul lor Cotroceni. Ersatz si Le Professionnel transmit pozele de la o bere.

Scena 2.
Le Professionnel blazat-nemultumit descarca pozele. Ersatz murmura ceva: Biciclete... biciclisti... masti de gaze ... Cotroceni. Sau poate e ceva mai ezoteric de genul "cine urmeaza sa se duca dupa tigari". Le Professionnel, totusi, un profesionist, deci care suporta greu incertitudinile, spune: "Ersatz, tu te duci dupa tigari". "Ce tigari?" Hmm  (cititorul stie deja ca Ersatz este posesorul unui firav simt al realitatii inca din scena1). "Ce biciclete si ce masti de gaze, atunci?" adauga Le Professionnel usor iritat si gandindu-se ca astfel de replica taioasa si deosebit de concreta il va scoate din ritm pe aburiciul de Ersatz (inlocuitor vremelnic al lui Der Profi).  Perspectiva prezentei unor biciclete, biciclisti, si mai ales cu masti de gaze pe figura in timpul Protestului incepe sa-i dea fiori. Nici The Professional nu stie despre asa ceva, practic nimeni nu vazuse si nici nu fotografiase o asemenea grozavie ci, normal, prezenta barbateasca, solara a Presedintelui. Atat!. "Ce biciclete? CE MASTI DE GAZE? revine mai hotarat de data asta, Le Professionnel. Cu totii stim cat de dureroasa e asteptarea mai ales pe scaunul dentistului. "Astea" spune Ersatz si intoarce ecranul laptopului catre fatza matura si grizonata a lui Le Professionnel. Maturul si grizonatul il apeleaza de urgenta pe The Professional "Mda, ai avut dreptate, Allah, Zen... zeii sunt morti pentru noi, Ersatz ne-a intepat!"
 PS. Astazi nu privim play-reporturile. Bad Kharma...

vineri, 12 august 2011

De pe Pamant la Cer

 Doua poze facute la distanta de cateva ore, doua demolari in curs. Pustiul m-a vazut ca pozez tabloul, asezat undeva la baza copacului si m-a intrebat: Cine-i asta nenea?" I-am raspuns, normal. "Aaaa, Ceausescu..." E de bine. Sau nu.